YANGI O‘ZBEKISTON DAVRIDA JISMONIY TARBIYA VA SPORTNING RIVOJLANISHI (2024-2025 YILLAR KONTEKSTIDA) - Erkinjonov Muhammadjon Sherzodbek O’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada Oʻzbekistonda “Yangi O‘zbekiston” davrida jismoniy tarbiya va  sport  sohasida  amalga  oshirilayotgan  islohotlar,  davlat  siyosatining  ustuvor yo‘nalishlari,  sport  infratuzilmasining  kengayishi  va  yoshlar  faoliyatiga  qaratilgan chora-tadbirlar tahlil qilinadi. Maxsus ravishda 2024 va 2025 yillardagi yangilangan statistik  ma’lumotlar,  davlat  dasturlari,  huquqiy  hujjatlar  va  xalqaro  tajriba  asosida sportning ijtimoiy va iqtisodiy ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Maqola jismoniy tarbiya va sportni  rivojlantirish  orqali  sog‘lom  turmush  tarzi  va  milliy  g‘ururni  shakllantirish istiqbollari haqida xulosalar beradi.