FUTBOLNING RIVOJI: YANGI O‘ZBEKISTON DAVRIDA - Shamshiddinov Oyatula Ashirali o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada futbol sport turi sifatida O‘zbekistonda “Yangi O‘zbekiston” davrida  rivojlanishi,  davlat  siyosati,  infratuzilma,  yoshlar  akademiyalari,  xalqaro muvaffaqiyatlar  va  jamiyatdagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  2024-2025  yillar  statistikasi asosida  futbolning  yoshlar  tarbiyasidagi  roli, hududiy  farqlar,  gender  masalalari  va texnologik  yangilanishlar  ham  ko‘rib  chiqiladi.  Maqolada  so‘nggi  yillarda  futbol bo‘yicha  amalga  oshirilgan  dasturlar  va  muvaffaqiyatlar,  jumladan  xalqaro musobaqalarda ishtirok, Superliga o‘yini statistikasi va infratuzilma rivoji keltiriladi.