YANGI O‘ZBEKISTON DAVRIDA MUAY THAI SPORTINING RIVOJLANISHI - Turg’boyeva Arofatxon (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada Yangi O‘zbekiston davrida Muay Thai (tay boksi) sportining jadal  rivojlanish  jarayonlari,  sport  siyosatida  tutgan  o‘rni,  yoshlar  tarbiyasidagi ahamiyati,  xalqaro  musobaqalardagi  natijalari,  2024–2025-yillardagi  statistik ko‘rsatkichlar  hamda  sport  infratuzilmasining  modernizatsiyasi  tahlil  qilinadi. Tadqiqotda  O‘zbekistonning  sport  diplomatiyasida  Muay  Thai  sportining  strategik o‘rni, raqamli texnologiyalar asosida tayyorgarlik tizimi va gender tenglik masalalari ham yoritilgan.