GIMNASTIKA — INSON HARAKAT MADANIYATI VA JISMONIY BARKAMOLLIK ASOSI - Umaraliyeva Umidaxon, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Gimnastika  —  bu  inson  harakat  madaniyatini,  kuch,  muvozanat, moslashuvchanlik,  ritm  va  estetikani  uyg‘unlashtiruvchi  sport  turi.  Maqolada gimnastikaning nazariy asoslari, uning ijtimoiy, pedagogik, psixologik va fiziologik ahamiyati keng tahlil qilingan. O‘zbekiston gimnastikasining tarixiy rivoji, milliy sport tizimidagi  o‘rni,  yoshlar  orasida  ommalashuvi  va  xalqaro  maydondagi muvaffaqiyatlari,  shuningdek  2024–2025-yillarda  qabul  qilingan  davlat  dasturlari bilan bog‘liq yangiliklar ko‘rib chiqilgan.