MILLIY KURASH — O‘ZBEKISTONNING JAHON SPORT SAHNASIDAGI FAXRI - Yaxyojonov Zikirllo (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Kurash — o‘zbek xalqining ko‘p asrlik tarixiga ega milliy sport turi bo‘lib, u nafaqat jismoniy chiniqish, balki ma’naviy tarbiya, halollik, jasorat va mardlik maktabi hamdir. Bugungi kunda milliy kurash O‘zbekistonning ramzlaridan biriga aylangan bo‘lib, u xalqaro sport tashkilotlari tomonidan tan olingan va 100 dan ortiq davlatlarda faol rivojlanmoqda. Maqolada kurashning tarixiy manbalari, shakllanish bosqichlari, O‘zbekistondagi rivojlanish siyosati, ilmiy-metodik asoslari, sportchilar tayyorgarligi, ijtimoiy ahamiyati va istiqbollari yoritiladi.