SUZISH SPORTINING O‘ZBEKISTONDA RIVOJLANISHI VA UNING JAMOAT HAYOTIDAGI AHAMIYATI - Abduvohobova Sevichxon (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Suzish  inson  sog‘lomligini  mustahkamlovchi,  yurak-qon  tomir  tizimini kuchaytiruvchi  va  harakat  koordinatsiyasini  rivojlantiruvchi  eng  samarali  sport turlaridan biridir. O‘zbekistonda suzish mustaqillikdan keyin jadal rivojlanib, bugungi kunda jismoniy tarbiya tizimining ajralmas qismiga aylandi. Davlat siyosati doirasida qurilgan  zamonaviy  basseynlar,  sport  maktablari, murabbiylik  dasturlari va  yoshlar o‘rtasida  o‘tkazilayotgan  musobaqalar  natijasida  O‘zbekiston  suzuvchilari  xalqaro maydonda ham muvaffaqiyatlarga erishmoqdalar. Maqolada suzish sportining tarixiy ildizlari,  o‘quv-tarbiya  tizimidagi  o‘rni,  ilmiy  tahlil,  statistika  va  istiqbollari  tahlil qilinadi.