RAQOBATLASHGAN BOZORDA QISQA MUDDAT ORALIG’IDA FIRMA FOYDASINI MAKSIMALLASHTIRSH VA UNING TAKLIFI - Komilov Nosirbek; Raxmatullayev Umarbek (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu tezisda shakllanishning nazariy va amaliy asoslari bayon etiladi. Jumladan mazkur tezisda qisqa muddatdagi individual taklif egri chizig‘i xarajatlar egri chizig‘ining o‘rtacha o‘zgaruvchan xarajatlardan yuqori qismi sifatida shakllanishi ilmiy asoslab beriladi. Raqobatlashgan bozorda qisqa muddat oralig’ida firma foydasini maksimallashtirish va uning taklifi salbiy va ijobiy natijalari tahlil qilinadi.