UNIVERSITETLARDA ILMIY TADQIQOT ISHLARINING OLIB BORISH JARAYONLARI - Abulqosimova Dildora Asrorovna; Abdusamatova Asal Otabek qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekistonda oliy ta’limni rivojlantirish, ilmiy darajalar, ilmiy tadqiqot ishlari, loyihalar, ilmiy ishlanmalar, kadrlar tayyorlash, Toshkent, Jizzax, Navoiy, Nukus, Qo‘qon pedagogika institutlari, Jizzax davlat pedagogika instituti, davlat stipendiyalari, umuminsoniy qadriyatlar, tarixiy tajriba, ta’lim tarbiya, ta’lim sohasidagi islohotlar, ilm-fan tarixi, ilk ta’lim maskanlari, ta’limdagi transformatsion jarayonlarni tahlil etishni taqozo etadi.