MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARGA INGLIZ TILINI O’QITISHDA O’YIN TEXNOLOGIYALARINING SAMARADORLIGI - Zamira Zavqiyeva; Qobilova Kamola Azamatovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarga ingliz tilini o’qitishda o’yin texnologiyalarini qo’llashning psixologik-pedagogik asoslari va amaliy usullari tahlil qilingan. An’anaviy usullarning cheklovlari ko’rsatilib, o’yinlarning (rolli, harakatli, didaktik va raqamli) til o’rganish jarayonini samarali, motivatsion va tabiiy qilishdagi roli yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko’rsatadiki, o’yin texnologiyalari bolalarda nafaqat lug’at zaxirasini boyitadi, balki kommunikativ ko’nikmalarni rivojlantirish va ijobiy hissiy munosabatni shakllantirish uchun ham muhimdir.