INGLIZ TILI DARSLARIDA MOTIVATSIYANI OSHIRISH USULLARI - Nuraliyeva Ruxshona; Qobilova Kamola (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotasiya: Til o’rganish murakkab va ko’p qirrali jarayon bo’lib, unga turli omillar ta’sir ko’rsatadi, motivatsiya o’quvchilarning muvaffaqiyati va malakasini aniqlashda asosiy rol o’ynaydi. Ushbu maqola til o’rganishda motivatsiyaning ahamiyatini o’rganadi, motivatsiyaning har xil turlari o’quvchilarning faolligiga, qat’iyatliligiga va pirovardida ularning tilni o’zlashtirishiga qanday ta’sir qilishini o’rganadi. Mavjud adabiyotlar va empirik tadqiqotlarni o’rganib, ushbu maqola til o’rganishda motivatsiyaning hal qiluvchi roli haqida tushuncha berish va o’qituvchilar va o’quvchilar uchun amaliy natijalarni taqdim etishga qaratilgan.