BADIIY O‘QISH VOSITALARINING O’ZIGA XOS XUSUSUYATLARI - Yakubova Safiya Hamdamovna; Turayeva Zarnigor Axmad qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Anotatsiya: Ushbu ishda badiiy o‘qish jarayonida qo‘llaniladigan asosiy vositalarning mazmuni, turlari va ularning ta’lim jarayonidagi ahamiyati yoritilgan. Matnda nutqiy, ko‘rgazmali, texnik, analitik va hissiy-ta’siriy vositalarning badiiy matnni chuqur anglashga ko‘rsatadigan ta’siri izohlangan. Shuningdek, ifodali o‘qishning tarkibiy jihatlari -intonatsiya, diktsiya, pauza va tembrning o‘quvchining estetik idroki va nutq madaniyatini shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Badiiy o‘qish vositalari kompleks qo‘llanganda o‘quvchilarda matnni anglash, tasavvur qilish va his etish qobiliyati kuchayishi ta’kidlangan. Ish ta’limiy amaliyotda mazkur vositalardan foydalanish samaradorligini oshirishga qaratilgani bilan ahamiyatlidir.