IQTISODIY O’SISH BO’YICHA EKOLOGIYA SIYOSATI - Ataboyev Sarvarbek Sardorbek oʻgʻli (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya; Iqtisodiy o’sish va ekologik barqarorlik o’rtasidagi munosabatlar XXI asrning eng muhim muammolaridan biri hisoblanadi. Global iqtisodiyotning o’sishi tabiiy resurslarning ekspluatatsiyasi, ifloslanish va iqlim o’zgarishi kabi salbiy oqibatlarga olib kelishi mumkin. Shu sababli, iqtisodiy o’sishni ekologik maqsadlar bilan uyg’unlashtiradigan siyosatni ishlab chiqish va amalga oshirish muhim ahamiyatga ega.