ISHLAB CHIQARISH JARAYONINI BOSHQARUV ASOSIDA TAHLIL QILISH - Omonliqova Mahfuza Baxtiyor qizi; Anvarova Komila Alisher qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda korxonalarda ishlab chiqarish jarayonini boshqaruv nuqtai nazaridan tahlil qilish masalalari yoritilgan. Ishlab chiqarish jarayonining samaradorligi, resurslardan oqilona foydalanish, texnologik jarayonlarni optimallashtirish hamda boshqaruv qarorlarining ishlab chiqarish natijalariga ta’siri ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ishlab chiqarishni rejalashtirish, nazorat qilish va monitoring tizimlari orqali samaradorlikni oshirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.