EMOTSIYALAR VA FIZIOLOGIK JAVOBLAR: JAMES-LANGE VA KANNON-BARD NAZARIYALARI TAHLILI - Toshpulatova Hilola; Axmedov Baxtiyor Tursunovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada emotsiyalarni fiziologik asosda tushuntiruvchi ikki asosiy nazariya - James-Lange va Kannon-Bard nazariyalari tahlil qilinadi. Maqolada har bir nazariyaning asosiy g’oyalari, afzalliklari va tanqidlari ko’rib chiqilgan. Shuningdek, ikki nazariyaning emotsiyalarni tushuntirishdagi yondashuvlari solishtiriladi va zamonaviy tadqiqotlar bilan integrativ nuqtai nazar taqdim etiladi. Maqola psixologiya va nevrologiya sohalarida emotsiyalarni tushunishga qiziqqan tadqiqotchilar va talabalarga foydali bo’lishi mumkin.