IQTISODIY O‘SISH VA ISHSIZLIK O‘RTASIDAGI BOG‘LIQLIK - Toyirjonov Muhammadrizo Dilshod o’g’li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqolada iqtisodiy o‘sish va ishsizlik darajasi o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Iqtisodiy o‘sishning bandlikka ta’siri, mehnat bozori muvozanati, Okun qonuni asosida ishsizlikning kamayish mexanizmlari yoritib beriladi. Shuningdek, rivojlanayotgan mamlakatlar sharoitida iqtisodiy o‘sish har doim ham ishsizlikni kamaytirmasligi mumkinligi ilmiy asosda izohlanadi. Tadqiqot natijalari iqtisodiy siyosatni shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etadi.