RAQAMLI INKLYUZIV TA’LIMDA SHAXSGA YO‘NALTIRILGAN O‘QITISH MODELLARI - Qadamboyeva Muqaddas Atanazar qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu tezisda raqamli ta’lim muhitida inklyuziv yondashuvni amalga oshirishda shaxsga yo‘naltirilgan o‘qitish modellari muhim pedagogik yechim sifatida talqin etiladi. Tadqiqotda raqamli texnologiyalarning ta’lim jarayonini individuallashtirish, o‘quvchilarning imkoniyatlari va ehtiyojlariga moslashtirishdagi didaktik ahamiyati yoritilgan. Shaxsga yo‘naltirilgan o‘qitishning adaptiv, individual ta’lim trayektoriyasi va aralash ta’lim modellari inklyuziv ta’lim sharoitida qo‘llash nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi. Tezisda raqamli platformalar yordamida maxsus ta’lim ehtiyojlariga ega bo‘lgan o‘quvchilar uchun qulay, teng va samarali ta’lim muhiti yaratish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqot natijalari inklyuziv ta’lim amaliyotini takomillashtirish hamda pedagoglarning innovatsion faoliyatini rivojlantirishda ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.