ZAMONAVIY TA’LIM TIZIMINI YARATISHDA DAVLAT VA JAMIYAT HAMKORLIGI - Nasriddinov Nuriddin; Orzuqulov Ahmadullo (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annоtatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimini yaratishda davlat va jamiyatning hamkorligi muhokama qilinadi. Mazkur mavzu doirasida davlatning ta’lim siyosatini belgilashdagi roli, maktabgacha, umumiy, o‘rta maxsus va oliy ta’lim tizimini moliyalashtirish, pedagog xodimlarning malaka va ijtimoiy kafolatlari yoritiladi. Shuningdek, jamiyatning — ota-onalar, nodavlat tashkilotlar, mahalliy hamjamiyat va oliy ta’lim bitiruvchilari — ta’lim jarayonida faol ishtiroki, resurslarni birlashtirish va innovatsion loyihalarni tatbiq etishdagi ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi. Maqola davlat va jamiyat hamkorligi mexanizmlari, ta’limda raqamli texnologiyalar, inklyuzivlik va interaktiv o‘quv jarayoni orqali sifatni oshirish istiqbollarini tahlil qiladi.