AHOLI STATISTIKASI - Ibrohimova Muslima (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada aholi statistikasi tushunchasi, uning mazmuni va jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati yoritilgan. Aholi soni, tarkibi, tabiiy harakati hamda migratsiya jarayonlari kabi asosiy demografik ko‘rsatkichlar tahlil qilingan. Shuningdek, aholi statistik ma’lumotlarining iqtisodiy va ijtimoiy sohalarni rejalashtirishdagi o‘rni ko‘rsatib berilgan. Maqola demografik jarayonlarni o‘rganishda statistik ma’lumotlarning muhimligini ochib beradi.