O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA MILLIY LIBOS NOMLARINING LEKSIK-SEMANTIK VA LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATLARI - Normurodova Farog‘at Tojimurod qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi milliy libos nomlari leksik-semantik, nominativ hamda lingvokulturologik aspektlarda qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqot milliy libos nomlarini faqat nominativ birlik sifatida emas, balki milliy mentalitet, tarixiy xotira va madaniy kodni aks ettiruvchi lingvomadaniy fenomen sifatida talqin etadi. O‘zbek va ingliz tillaridagi libos nomlarining semantik tuzilishi, madaniy konnotatsiyasi hamda tarjima jarayonida yuzaga keladigan muammolar aniqlangan.