TEZ AYTISHLARNING LINGVOMADANIY SHARTLANISHI - Isaqova Elvina Dilaverovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada tez aytilishlarning lingvomadaniy shartlanishi masalasi tadqiq etiladi. Tez aytilishlar fonetik mashq vositasi bo‘lishi bilan birga, xalqning milliy dunyoqarashi, madaniy qadriyatlari va kundalik hayot tarzi bilan chambarchas bog‘liq til birliklari sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida tez aytilishlarning mazmuniy, strukturaviy va madaniy omillar ta’sirida shakllanishi yoritilib, ularning milliy-madaniy xususiyatlari ochib beriladi.