IQTISODIYOTDA INFLYATSIYA - Rahmonjonov Tursunboy Otabekovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya:Ushbu ilmiy maqolada inflyatsiya tushunchasining iqtisodiy mohiyati, uning kelib chiqish sabablari hamda milliy iqtisodiyotga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Inflyatsiyaning turlari, darajalari va ijtimoiy-iqtisodiy oqibatlari ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, inflyatsiyani tartibga solish va uni pasaytirishga qaratilgan davlat siyosatining ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijalari inflyatsiya jarayonlarini chuqur anglash va samarali iqtisodiy qarorlar qabul qilishda muhim ahamiyat kasb etadi.