BIOTEXNOLOGIYA FANINING INSON HAYOTIDAGI AHAMIYATI - Ernazarova Sabina Anvarjon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Biotexnologiya – bu biologiya va texnologiya fanlari o‘rtasida bog‘lovchi ko‘prikdir. Bu soha tirik organizmlar va ularning tizimlaridan inson manfaatlari yo‘lida foydalanishga asoslangan. Biotexnologiya nafaqat zamonaviy ilm-fan taraqqiyotida, balki kundalik hayotda ham beqiyos o‘rin egallagan. Chunki u insoniyat uchun muhim bo‘lgan ko‘plab muammolarga yechim topishda asosiy vositalardan biri bo‘lib xizmat qilmoqda. Biotexnologiya rivoji inson salomatligi, oziq-ovqat xavfsizligi, ekologik muvozanat, dori-darmon ishlab chiqarish, energiya manbalari va qator boshqa muhim sohalarda fundamental ahamiyat kasb etmoqda.