GLOBAL IQTISODIY XAVFSIZLIK VA KIBERXAVFSIZLIKNING O‘ZARO BOG‘LIQLIGI - Niyozova Nozanin Bobir qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada global iqtisodiy xavfsizlik va kiberxavfsizlik o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni tizimli tahlil qilamiz. Raqamli iqtisodiyotning tez rivojlanishi, iqtisodiy jarayonlarning onlayn platformalarga o‘tishi, bank-moliya sektoridagi tranzaksiyalarning raqamlashtirilishi fonida kiberxavfsizlik milliy va global iqtisodiy barqarorlikning asosiy omili sifatida ko‘riladi. Tadqiqotda jahon iqtisodiyotida bo‘layotgan kiberhujumlar statistikasi, ularning iqtisodiy yo‘qotishlarga ta’siri va davlatlar bilan korporatsiyalar darajasida xavfsizlik strategiyalari o‘rganilgan. Maqolada iqtisodiy tizimlar barqarorligini yaxshilash uchun kiberxavfsizlikni global darajada uyg‘unlashtirish bo‘yicha taklif va yechimlar ishlab chiqilgan.