AN’ANAVIY MILLIY BEZAKLAR UCHUN RAQAMLI REKONSTRUKSIYA USULLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Umarova Zarnigor Sherzodxon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada an’anaviy milliy bezaklarni raqamli rekonstruksiya qilish usullarini takomillashtirish masalalari tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar yordamida milliy bezaklarni saqlash, ularni 3D modellash va virtual muhitlarda vizualizatsiya qilish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy dasturiy vositalar va innovatsion yondashuvlar yordamida milliy madaniyatni yosh avlodga yetkazish, muzeiy eksponatlarni interaktiv tarzda taqdim etish va ilmiy tadqiqotlarda foydalanishning samarali usullari yoritiladi.