YOSHLAR TARBIYASIDA KITOBXONLIKNING O‘RNI - Baxriddinova Kamola Xurshid qizi; Aslonov Xurshid Baxriddinovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yoshlar tarbiyasida kitobxonlikning o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Kitob mutolaasi yoshlarning ma’naviy, intellektual hamda axloqiy rivojlanishida muhim omil sifatida asoslab berilgan. Shuningdek, maqolada yoshlar orasida kitobxonlik madaniyatini shakllantirish va rivojlantirishning samarali yo‘llari hamda zamonaviy usullari yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, muntazam kitob o‘qish yoshlarning dunyoqarashi, tafakkuri va ijtimoiy faolligini kengaytirishda muhim ahamiyat kasb etadi.