MAMLAKATIMIZDA SOLIQ MAʼMURCHILIGIGA ZAMONAVIY AXBOROT KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARINI JORIY ETISH ORQALI SOLIQ BAZASINI KENGAYTIRISH ISTIQBOLLARI - Fayziyev Muxammadkarim Shavkat o'g'li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Soliq maʼmurchiligiga raqamli iqtisodiyot tushunchasi, uning iqtisodiy mohiyati hamda rivojlantirish masa lalari yoritib o‘tilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar mahsulot va xizmatlar sifatini oshi rishi, ortiqcha xarajatlarni kamaytirishga oid, shuningdek, raqamli iqtisodiyot rivojlanishining aholi bandligiga ta’siri, milliy raqamli iqtisodiy xavfsizlik tizimini yaratish, yalpi milliy mahsulotdagi axborot kommunikatsiya texnologiyalari sohasining ulushi, kabi masalalar ko‘rib chiqilgan.