AKRIL ASOSLI YELIMLAR ISHLAB CHIQARISHNING ZAMONAVIY USULLARI VA TEXNOLOGIYALARI - Asrorov Muslimbek Yunusovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Akril asosli yelimlar bugungi kunda sanoatning deyarli barcha sohalarida keng qo‘llaniladigan yuqori samarali polimer materiallar hisoblanadi. Ular qurilishdan tortib, avtomobilsozlik, elektronika, tibbiyot va kundalik iste’mol mollari ishlab chiqarishgacha bo‘lgan ko‘plab sohalarda mustahkam yopishtiruvchi xususiyatlari, tez polimerizatsiya bo‘lishi va ekologik jihatlarga mos kelishi sababli talab yuqori. Ushbu maqolada akril asosli yelimlarning ishlab chiqarish jarayoni, zamonaviy texnologik usullar, foydalaniladigan xomashyolar, sifat nazorati va atrof-muhitga ta’siri keng yoritiladi.