FARMASEFTIKADA QILINAYOTGAN INNOVATSION G‘OYALAR - Razzakov Nabijon Alijonovich; Asqarov Mirjalol Murodjon o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Farmatsevtika sohasida amalga oshirilayotgan innovatsion g‘oyalar jamiyat hayotining zamonaviy taraqqiyot jarayonida alohida o‘rin tutmoqda. Dunyoda global va tezkor o‘zgarishlar, ilm-fan va texnika taraqqiyoti farmatsevtikani yanada rivojlantirish, tibbiyot tizimida zamonaviy dori vositalarini yaratish va joriy etishni talab qilmoqda. Innovatsiyalar tufayli dorilar ishlab chiqarishning ilg‘or texnologiyalari, yangi biologik faol moddalardan foydalanish, xavfsiz va samarali dori shakllarini yaratish yo‘nalishlari keskin rivojlanmoqda.