ZAMONAVIY MAKTAB VA OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARI ORQALI TA’LIM JARAYONINI RAQAMLASHTIRISH VA O‘QUV RESURSLARINI MARKAZLASHTIRILGAN BOSHQARUV TIZIMI ORQALI OPTIMALLASHTIRISH - Rajabboyev Aminqul Shodiyor o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy maktab va oliy ta’lim muassasalarida axborot texnologiyalari orqali ta’lim jarayonini raqamlashtirish va o‘quv resurslarini markazlashtirilgan boshqaruv tizimi orqali optimallashtirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda elektron platformalar va raqamli resurslarning ta’lim jarayonini samarali boshqarishdagi roli tahlil qilinadi. Maqolada ta’lim resurslarini markazlashtirilgan boshqaruv tizimi orqali tizimli ravishda tashkil etish, ularning sifatini monitoring qilish va foydalanuvchilarning ehtiyojiga moslashtirish metodlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, tizimning interaktiv imkoniyatlari, modul yondashuvi va integratsiya strategiyalari ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishga xizmat qilishi ta’kidlangan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, markazlashtirilgan boshqaruv tizimi orqali raqamli resurslardan foydalanish o‘quv jarayonini soddalashtiradi, interaktiv va moslashuvchan darslarni yaratadi hamda ta’lim sifatini sezilarli darajada oshiradi.