SADRIDDIN AYNIY VA BUXORO ADABIY MUHITI - Umirqulova Muattar Eshnazarovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola yoki tadqiqot Sadriddin Ayniyning ijodi va Buxoro adabiy muhiti o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda Ayniyning asarlarida Buxoro adabiy muhitidan olingan an’anaviy va zamonaviy ta’sirlar tahlil qilinadi, ularning o‘zbek adabiyoti rivojiga qo‘shgan hissasi ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, Sadriddin Ayniyning hikoya, doston va maqolalarida Buxoro muhiti obrazlari va qadriyatlari qanday aks etgani amaliy va nazariy jihatdan yoritiladi.