XALQARO IQTISODIY INTEGRATSIYA JARAYONIDA KORXONALARNING ESG-REYTINGINI YUKSALTIRISH ORQALI XORIJIY INVESTITSIYALARNI JALB QILISH - Julbayev Otabek Melibayevich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tezisda xalqaro iqtisodiy integratsiya sharoitida korxonalarning ESG (ekologik, ijtimoiy va korporativ boshqaruv) reytingining xorijiy investitsiyalarni jalb qilishdagi o‘rni tadqiq etilgan. Zamonaviy xalqaro investitsiya trendlari tahlil qilinib, barqaror rivojlanish tamoyillarining korxona jozibadorligiga ta’siri yoritilgan. Tadqiqot yakunida mahalliy korxonalarning xalqaro ESG standartlariga muvofiqligini ta’minlash bo‘yicha takliflar berilgan