MILLIY CHOLG’U VA SIMFONIK TAFAKKUR SINTEZI: RUSTAM ABDULLAYEVNING QASHQAR RUBOB UCHUN KONSERTI - To’rayeva Gulnoza (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o’zbek kompozitori Rustam Abdullayev ijodida yaratilgan “Qashqqar rubob va simfonik orkestr uchun konsert” asarining shakl, garmoniya, ritm va tembr jihatlaridan tahlil etiladi. Asarning kompozitsion tuzilishi, milliy cholg’ular orkestri uchun yaratilganligi, o’zbek musiqasi intonatsiyasi va modal tizimlarining uyg’unlashuvi ko’rsatib beriladi. Tadqiqotda “konsert” janrining o’ziga xos xususiyatlari, shuningdek, Abdullayevning bu janrdagi innovatsion yondashuvi yoritilgan.