DAVLAT BOSHQARUVI TIZIMIDA INSON HUQUQLARINI TA’MINLASHNING HUQUQIY MEXANIZMLARI - Polvonov Murodjon Otajonovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada davlat boshqaruvi tizimida inson huquqlarini ta’minlashning huquqiy asoslari, institutlari hamda amaliy mexanizmlari tahlil qilinadi. Inson huquqlari demokratik huquqiy davlatning bosh qadriyati sifatida davlat organlari faoliyatining mazmun-mohiyatini belgilab beradi. Tadqiqotda milliy qonunchilik, xalqaro huquq normalari hamda ma’muriy boshqaruv amaliyoti o‘zaro bog‘liqlikda o‘rganiladi.