ZAMONAVIY TIL O‘QITISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR INTEGRATSIYASI - Xonto‘rayeva Odna Nozimjon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Zamonaviy taʼlimda, ayniqsa til oʻrgatishda raqamli texnologiyalarning tatbiqi oʻqitish uslublarini yangilab, bilim manbalariga bo‘lgan imkoniyatni kengaytirmoqda. Mazkur maqolada raqamli vositalarning taʼlimdagi umumiy roli ko‘rib chiqilib, til oʻrganishga oid asosiy platformalar, ularni qoʻllashdagi pedagogik yondashuvlar, Tadqiqotda, bu texnologiyalarning til kompetensiyasini oshirishdagi imkoniyatlari yoritiladi va shu bilan birga, raqamli tafovut, texnologik qaramlik hamda baholashdagi murakkabliklarni bartaraf etish zaruriyati ta’kidlanadi.