TIL – TILSHUNOSLIK VA BOSHQA SOHALAR PREDMETI SIFATIDA - Olimjonova Sadoqatxon Oybek qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Til jamiyat hayotining ajralmas qismi bo‘lib, insonlar o‘rtasidagi asosiy muloqot vositasi hisoblanadi. Til orqali tafakkur shakllanadi, bilimlar uzatiladi va madaniy meros avloddan avlodga yetkaziladi. Shu sababli til nafaqat tilshunoslik fanining, balki boshqa ko‘plab fan sohalarining ham muhim tadqiqot obyekti hisoblanadi. Mazkur maqolada tilning tilshunoslikdagi o‘rni bilan bir qatorda, uning falsafa, psixologiya, sotsiologiya, pedagogika hamda axborot texnologiyalari kabi fanlar bilan uzviy aloqasi yoritib berilgan. Tilning ko‘p qirrali tabiati va uning fanlararo tadqiqotlarda tutgan o‘rni tahlil qilingan. Maqolada tilning ijtimoiy hodisa sifatidagi xususiyatlari, inson tafakkuri va ong bilan bog‘liqligi ilmiy asosda bayon etiladi. Ushbu ish tilning fanlararo tadqiqot obyekti sifatidagi ahamiyatini ochib berishga xizmat qiladi va filologiya yo‘nalishi talabalari uchun nazariy manba bo‘lib xizmat qiladi.