ISSIQLIK TARMOQLARIDA ISSIQLIK YO‘QOTISHLARINI KAMAYTIRISHDA ISSIQLIK NASOSLARIDAN FOYDALANISH - Umarova Ozoda Nasriddin qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy tezisda markaziy issiqlik ta’minoti tizimlarida yuzaga keladigan issiqlik yo‘qotishlari, ularning kelib chiqish sabablari hamda issiqlik nasoslarini qo‘llash orqali yo‘qotishlarni kamaytirish imkoniyatlari keng yoritilgan. Past haroratli issiqlik tarmoqlari va issiqlik nasoslarining integratsiyasi energiya samaradorligini oshirishning samarali usuli sifatida asoslab berilgan.