RAQOBAT MUHITIDA AVTOSERVIS KORXONALARINING MARKETING STRATEGIYALARI - Marqayev Xurshid Aliqulovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada raqobat muhiti sharoitida avtoservis korxonalarining marketing strategiyalarini shakllantirish va takomillashtirish masalalari o‘rganildi. Tadqiqotda xizmat ko‘rsatish bozori xususiyatlari, iste’molchi xatti-harakati, narx siyosati, reklama va raqamli marketing vositalarining samaradorligi tahlil qilindi. Ekonometrik yondashuv asosida marketing xarajatlari, xizmat sifati va mijozlar sonining daromadga ta’siri baholandi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, raqamli marketing va xizmat sifatini oshirish strategiyasi korxona raqobatbardoshligini sezilarli darajada kuchaytiradi.