TOVUQ TUXUMI, QAYTA ISHLANGAN TUXUM MAHSULOTLARI HAMDA PARRANDA VA ILVASIN GO‘SHTLARINING OZIQAVIY VA TEXNOLOGIK AHAMIYATI - Abdushukurov Abdumalik Gafurovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy tezisda tovuq tuxumi, qayta ishlangan tuxum mahsulotlari hamda parranda va ilvasin go‘shtlarining oziqaviy, biologik va texnologik ahamiyati yoritilgan. Tovuq tuxumi va parranda go‘shtining inson organizmi uchun zarur bo‘lgan to‘liq qiymatli oqsillar, vitaminlar va mineral moddalarga boyligi tahlil qilinadi. Shuningdek, tuxumni qayta ishlash jarayonlari, mahsulotlarning saqlanish muddati va oziq-ovqat sanoatidagi qo‘llanilish yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi. Tezisda mazkur mahsulotlarni ishlab chiqarish, qayta ishlash va saqlash jarayonlarida sanitariya-gigiyena qoidalariga rioya etishning ahamiyati ham asoslab berilgan.