BOZOR KONYUNKTURASI PROGNOZI VA SEGMENTLASH ASOSIDA NARX STRATEGIYASINI OPTIMALLASHTIRISH (O‘zbekiston misolida, 2020–2025) - Farrux Rustamjon o‘g‘li Asraqulov (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekistonda 2020–2025 yillarda bozor konyunkturasining asosiy ko‘rsatkichlari (YAIM o‘sishi, inflyatsiya, chakana savdo aylanmasi, hududiy va kanal segmentlari) tahlil qilinadi hamda segmentlash asosida narx strategiyasini optimallashtirish bo‘yicha amaliy model taklif etiladi. Tahlil natijalari shuni ko‘rsatadiki, 2020–2025 yillarda chakana savdo bozori hajmi sezilarli kengaydi, inflyatsiya bosimi esa 2025 yilga kelib nisbatan pasaydi. Shu sharoitda “bir xil narx” yondashuvi samarasiz bo‘lib, hudud, kanal (offline/online), korxona turi va talab elastikligi bo‘yicha differensial narx strategiyasi samaraliroq hisoblanadi.