NATRIY -KARBOKSIMETILSELLYULOZA ASOSIDA BARQAROR Fe2O3 NANOZARRALI POLIMERMETALLOKOMPOZITLARNI TAYYORLASH VA ULARNING XOSSALARI - Sunnatilla Toxirov Botir o’g’li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda natriy karboksimetilsellyuloza (Na-KMS) asosida Fe₂O₃ nanozarrachalarini o’z ichiga olgan polimermetallokompozitsiyalarini tayyorlash metodlari va ularning fizik, kimyoviy va funksional xususiyatlari o’rganildi [1,2]. Optik xossalari UV -Vis spektroskopiya usuli yordamida o‘rganildi.Turli konsertratsiyadagi ( 0,5 % , 0,9 % va 1,5 % ) namunalar tahlil qilinib, ularning yorug’lik yutish xususiyatlari solishtirildi.