MOTIVATSION YONDASHUV ASOSIDA PEDAGOGIKA TA’LIM YO‘NALISHI TALABALARINING KREATIV FIKARLASH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH METОDIKASI - Toshnazarova Mohinur O’sarali qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur ishda motivatsion yondashuv asosida pedagogika ta’lim yo‘nalishi talabalarining kreativ fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish metodikasi nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda kreativ fikrlashning pedagogik-psixologik asoslari, talabalarda ijodiy tafakkurni shakllantirish omillari hamda motivatsiyaning o‘quv jarayonidagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, ichki va tashqi motivatsiya vositalaridan samarali foydalanish orqali talabalarning mustaqil fikrlashi, muammoli vaziyatlarga noodatiy yechim topish qobiliyati hamda innovatsion faoliyatga tayyorgarligini oshirish yo‘llari ko‘rsatib beriladi.