MILLIY QADRIYATLAR VA GLOBALLASHUV: ZAMONAVIY IJTIMOIY-MADANIY TRANSFORMATSIYALAR TAHLILI - Turdali Malikov (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola globallashuv jarayonining milliy qadriyatlar ustidagi ijtimoiy-madaniy ta’sirini tahlil qiladi. Globallashuvning madaniy almashinuv, axborot tizimlari va xalqaro migratsiya orqali milliy madaniyatga qanday ta’sir qilishi, qadriyatlarning saqlanishi, modernizatsiyadan o‘tishi va transformatsiyalanishi masalalari ko‘rib chiqiladi. Maqola milliy qadriyatlarning jamiyat identiteti, axloqiy me’yorlar va madaniy merosni saqlashdagi rolini ochib beradi hamda ularni zamonaviy sharoitga moslashtirish strategiyalarini muhokama qiladi. Shuningdek, globallashuv sharoitida milliy qadriyatlarni saqlash va rivojlantirish yo‘llari, jumladan madaniy merosni muhofaza qilish, ta’lim va axborot tizimida targ‘ib qilish, shuningdek zamonaviy texnologiyalar bilan uyg‘unlashtirish masalalari yoritiladi.