YOSHLAR MA’NAVIY RIVOJLANISHIDA RAQAMLI MUHIT VA QADRIYATLAR TIZIMINING O‘ZGARISHI - Bekchanov Sanjar Ibragimovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada zamonaviy raqamli texnologiyalar va internet muhitining yoshlar ma’naviy rivojlanishiga ta’siri, shuningdek, globallashuv jarayonida qadriyatlar tizimining o‘zgarishi masalalari tahlil qilinadi. Raqamli muhit yoshlarning dunyoqarashi, axloqiy qarashlari va ijtimoiy xulq-atvoriga sezilarli ta’sir ko‘rsatayotgani ilmiy jihatdan asoslanadi. Maqolada raqamli muhitning ijobiy va salbiy jihatlari ko‘rib chiqilib, yoshlar ma’naviyatini mustahkamlash bo‘yicha taklif va tavsiyalar beriladi.