TURKISTON MATBUOTI: MA’RIFIY JURNALISTIKA MEROSI - Olimjonova Hayotxon (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Anotatsiya: Ushbu maqolada Mahmudxo‘ja Behbudiyning jurnalistika va nashriyot sohasidagi faoliyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda uning gazetalar, risolalar va kitoblar orqali jamiyatni ma’rifat va ilm-fan yo‘liga yetaklashdagi roli yoritiladi. Maqolada Behbudiy faoliyati jadidchilik harakati kontekstida o‘rganilib, matbuot va nashriyot vositalaridan foydalanish orqali ijtimoiy ongni shakllantirish, adolat va ma’naviy qadriyatlarni targ‘ib qilish masalalari tahlil qilinadi.