TURKISTON ASSRDA PILLACHILIK SANOATINING MARKAZLASHTIRISH SIYOSATI - Urinov Islomjon Olimjon o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Turkiston ASSR davrida pillachilik sanoatining markazlashtirish siyosati tahlil qilinadi. Tadqiqotda sovet hokimiyatining dastlabki yillarida pillachilik tarmog‘ini davlat nazoratiga olish, ishlab chiqarishni markazlashtirish va boshqaruv tizimini yagona tizim asosida tashkil etish jarayonlari o‘rganiladi. Shuningdek, markazlashtirish siyosatining pillachilik ishlab chiqarish hajmiga, xomashyo yetishtirishga hamda mahalliy aholi mehnat faoliyatiga ta’siri yoritiladi. Maqolada mazkur siyosatning ijobiy va salbiy jihatlari, uning iqtisodiy va ijtimoiy oqibatlari ilmiy asosda tahlil qilinadi.