TIL MADANIYATINING SHAXS RIVOJIDAGI OʼRNI VA UNING FALSAFIY TAHLILI - Mustafayeva Sarvinoz Suyunovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada til madaniyatining shaxs rivojidagi o‘rni hamda uning falsafiy mohiyati kompleks yondashuv asosida tahlil qilinadi. Til madaniyati shaxsning tafakkur shakllanishi, axloqiy-ruhiy kamoloti, ijtimoiylashuvi va kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirishdagi asosiy omillardan biri sifatida talqin etiladi. Maqolada til va ong, til va tafakkur, til va qadriyatlar o‘rtasidagi dialektik munosabatlar falsafiy nuqtai nazardan yoritiladi. Shuningdek, globallashuv sharoitida nutq madaniyatining o‘zgarishi, milliy tilning shaxs identifikatsiyasidagi ahamiyati hamda maʼnaviy-axloqiy qadriyatlarni shakllantirishdagi roli ilmiy asosda tahlil qilinadi. Til madaniyati shaxsning intellektual salohiyati, estetik didi va ijtimoiy masʼuliyatini belgilovchi muhim omil ekanligi xulosalanadi.