MAKTAB MATEMATIKASIDA PLANIMETRIYA ASOSIY TUSHUNCHALARINI KIRITISH METODIKASI - No'monova Kamolaxon Abdug'opir qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya : Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida planimetriya asosiy tushunchalarini o‘quvchilarga o‘rgatish metodikasi yoritilgan. Geometrik tushunchalarni shakllantirishning nazariy asoslari, didaktik tamoyillari va samarali o‘qitish usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, planimetriya elementlarini o‘qitishda ko‘rgazmali vositalardan foydalanish hamda amaliy misollar orqali tushuntirishning ahamiyati ko‘rsatib beriladi. Maqolada uchburchak tushunchasini o‘qitish metodikasi misol tariqasida keltirilgan.