EKOLOGIYA TA’LIMIDA KENGAYTIRILGAN HAQIQAT (AR) TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISH - I.B.Savriyeva; Z.U.Ruzikulova (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda kengaytirilgan haqiqat (Augmented Reality, AR) texnologiyasini ekologiya ta’limiga neyrodidaktik tamoyillar asosida integratsiyalash masalasi ko’rib chiqilgan. AR texnologiyasining o’quv motivatsiyasi, vizual-kognitiv o’zlashtirish va bilogik jarayonlarni chuqur tushunishga ta’siri tahlil etilgan. Tadqiqot natijalari AR texnologiyasi an’anaviy o’qitish usullariga nisbatan bilim o’zlashtirishni 31–38% ga oshirishi va motivatsiya indeksini 1,7 baravar yaxshilashini ko’rsatmoqda.