MAXALLIY VA XORIJIY STIMULYATORINI G‘O‘ZA KASALLIKLARIGA TA’SIRI - F.Shamsitdinov (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Namangan viloyatini och bo‘z tuproqlari sharoitida, maxalliy Uzgumi stimulyatorini ekish oldidan chigitga 0,7 l/t, shonalash-gullash davrlarida 0,3-0,4 l/ga qo‘llanilganda, Uzgumi va NacIe stimulyatorlari 2,1-1,1 foizga kamroq kasallanganligi kuzatildi hamda qo‘shimcha 2,8 s/ga paxta hosili olinishishiga erishildi.