ODDIY TARIQ (PANICUM MILIACEUM L.) O‘SIMLIGINING BIOLOGIYASI, EKOLOGIYASI, GENETIKASI VA BIOTEXNOLOGIYASI - Qodirova Shahribonu; Sayfiddinov Shahobiddin Faxriddin o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oddiy tariq (Panicum miliaceum L.) o‘simligining biologik xususiyatlari, ekologik moslanish mexanizmlari, genetik xilma-xilligi va zamonaviy biotexnologik tadqiqotlardagi ahamiyati batafsil tahlil qilingan. Tadqiqot O‘zbekiston va MDH olimlarining ilmiy ishlari asosida olib borilgan. Maqolada morfologik, anatomik, ekologik va genetik tahlillar, shuningdek, biotexnologik tadqiqotlar jarayonlari keltirilgan.